Gertrudis sorgina - Korky, Paul; Valerie, Thomas; García Lazcano, Txaro; Mugarza Garay, Maixabel; Eizagirre, Pako (Gasteiz : Pako Eizagirre)
Baziren behin hiru anaia, eta saltoka ematen zuten eguna alde batetik bestera.Amak halaxe esaten zien beti:-Ez joan basora inola ere! Han erdian sorgin bat bizi da. Burdinazko hortzak ditu eta jan egiten ditu haurrak; eta hezurrekin, etxea inguratzen duen horma egiten du.
Iturria: La Bruja Gertrudis (Lumen argitaletxea)
Material hau AITTU.eus webgunetik ekarri da.
4 urtetik aurrera (Urdina)
Keywords: Sorginak; Baliabide digitalak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Bideo-ipuinak