Gertrudis sorgina / testua, Paul Korky ; ilustrazioak, Thomas Valerie ; [itzulpena, Txaro García Lazcano, Maixabel Mugarza Garay ; ahotsa, Pako Eizagirre ; bideo edizioa, Pako Eizagirre}] - Korky, Paul; Valerie, Thomas; García Lazcano, Txaro; Mugarza Garay, Maixabel; Eizagirre, Pako
Baziren behin hiru anaia, eta saltoka ematen zuten eguna alde batetik bestera.Amak halaxe esaten zien beti:-Ez joan basora inola ere! Han erdian sorgin bat bizi da. Burdinazko hortzak ditu eta jan egiten ditu haurrak; eta hezurrekin, etxea inguratzen duen horma egiten du.