Amets Nagusia, ametsa jai bihurtu zen - Garcia Regidor, Fernando; Cortina i Oriol, Mercè; Albin, Danilo ([Bilbo] : Bilboko Konpartsak, 2016)
Egungo Aste Nagusiaren sorrerako zirrikituak azaltzen ditu dokumentalak hainbat testigantzen bidez, protagonista eta lekuko izan ziren horien hitzen bidez. 1977tik 1983ra arteko "zirrikitu konplexu, bitxi eta emozioz beterikoak" kontatzen dute. "Aste Nagusia bezalako jai baten jatorria ezagutzea funtsezkoa delako egungo Aste Nagusia ondo ulertzeko eta lantzeko. Oinarrizkoa delako Aste Nagusiaren memoria egitea", diote Mercè Cortina-Oriol eta Fernando Garcia Regidor dira dokumentaleko zuzendariak.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Jaiak -- Euskal Herria; Bilbo -- Aste Nagusia; Baliabide digitalak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak