Amets Nagusia, ametsa jai bihurtu zen / zuzendaritza, Fernando Garcia Regidor, Mercè Cortina i Oriol ; gidoia, Danilo Albin - Garcia Regidor, Fernando; Cortina i Oriol, Mercè; Albin, Danilo (: Bilboko Konpartsak, 2016)
Egungo Aste Nagusiaren sorrerako zirrikituak azaltzen ditu dokumentalak hainbat testigantzen bidez, protagonista eta lekuko izan ziren horien hitzen bidez. 1977tik 1983ra arteko "zirrikitu konplexu, bitxi eta emozioz beterikoak" kontatzen dute. "Aste Nagusia bezalako jai baten jatorria ezagutzea funtsezkoa delako egungo Aste Nagusia ondo ulertzeko eta lantzeko. Oinarrizkoa delako Aste Nagusiaren memoria egitea", diote Mercè Cortina-Oriol eta Fernando Garcia Regidor dira dokumentaleko zuzendariak.