Peruren bidaia / testua, Rosa Barasoain Asurmendi ; irudiak, Azahar L. Giner ; [euskarazko itzulpena, Alaine Garitagoitia] - Barasoain Asurmendi, Rosa (Cuentos para cuidar la tierra, 2015)
Peru jakinmin handiko umea da, eta bere abenturek planeta arriskuan dagoela konturaraziko duen bidaia harrigarri batera eramaten dute. Lurrean, zeruan eta itsasoan zehar bidaiatzen du, baina haurra izanik ez daki nondik hasi, eta bere zalantzek Lurretik aldentzen dutenean harrigarria den zerbait gertatzen da.