Markel, Maddi eta Maluta / Christine Nöstlinger ; irudiak, Karin Schubert ; [itzulpena, Josemari Navascués] ; - Nöstlinger, Christine (1936-2018) (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 2005)
Markelek zortzi urte ditu eta oso txikia da bere adinerako. Ilegorria da, gainera, pekak ditu, hortzak okertuta eta ezkerreko oina eskuinekoa baino luzeagoa... Arazo ugari ditu, baina Maddirekin guztiak ahazten zaizkio, harekin desberdina da dena, lagunak direlako. Maddik bizikleta bat du, aitona bat, katu bat eta Maluta izeneko txakur bat. Markelek eta Maddik dena elkarren artean banatzen dute. Adiskide onek egiten duten bezala.