Hik hasi 244 : gazteak erdira (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Gazteak ahalduntzeko gakoak -Albisteak. -Gai nagusia: Gazteak erdira -Elkarrizketa: David Bueno -Esperientziak : Hizkuntzaren alderdi soziala lantzearen garrantzia -Ekarpenak 1: Posible al da eskolan beldur barik bizitzea? -Ekarpenak 2: Motxiladun haurrei erantzuna emateko tresna -Galdeidazu: Iñaki Eizmendi. Lasarte-Orian gazteekin egindako Euskaraldiak zer emaitza izan ditu? -Argitalpenak -Proposamena: Uharte Arte Garaikideko Zentroa -Atzeko atetik: Garazi Arrula
2019/12/17
2020/02/12
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/02/12
Keywords: Bueno, David -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak