Hik hasi 243 : Benito Lertxundi (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Xuaren beldurrak -Albisteak. -Gai nagusia: Birsortu -Elkarrizketa: Benito Lertxundi -Esperientziak : Herriko iturri bat berreskuratu dute Lizarran -Ekarpenak 1: Iritsi da gelditzeko eta lasaitzeko unea -Ekarpenak 2: Elikatu, hezi, ekin -Galdeidazu: David Josu Ozaita. Halloween ala Gau Beltza Euskal Herrian? Nola ospatu? -Argitalpenak -Proposamena: "Zaldi urdina" antzezlana -Atzeko atetik: Nerea Sorondo
2019/11/25
2019/12/02
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Keywords: Lertxundi, Benito -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Gau Beltza; Arimen Gaua; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak