Urrezko igitaia - Goscinny (1926-1977); Uderzo, Albert (1927-2020); Lasa Urkiri, Usua; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak (Madrid : Bruño, 2010)
Bakea da nagusi Asterixen herrixkan. Bat-batean Panoramix druidaren oihuak entzuten dira. Ala Belenos, Tutatis eta Belisama! Urrezko igitaia hautsi egin zaio eta galiar druiden urteroko biltzar nagusia ospatzeko bezperatan, gainera. Urrezko igitaiarekin bildutako mihurak bakarrik ditu botere magikoak eta Luteziako Amerixek egiten ditu igitai onenak.
Jatorrizko izenburua: La serpe d´or
Keywords: Abenturak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura