Gipuzkoako lorategiak eta parkeak : historia, trazatua eta estiloa = Jardines y parques de Gipuzkoa : historia, trazado y estilo - Larrañaga Urain, Ignacio Javier; TISA; Gipuzkoako Foru Aldundia. Hizkuntza Berdintasunerako Zuzendaritza Nagusia (Donostia : Gipuzkoako Foru Aldundia, 2019)
Ignacio Javier Larrañagaren obra bikain honek Gipuzkoa osoa zeharkatzen du, parkez parke, eta lorategiz lorategi. Testuinguru historikoan kokatzen ditu, et bakoitzaren trazatuari eta florari dagozkion ezaugarri nagusiak deskribatzen ditu. Testu oso zaindu eta dokumentatuez gain, egileak argazki, plano, akuarela eta grabatu ikusgarriak erabili ditu bere lana ilustratzeko. Gozamena da, baina ez soilik lorategiak gustuko dituztenentzat; baita gure historiarenganako interesa duen edonorentzat ere, edo gure lurraldeko txoko guztietan berdetasuna eta lasaitasuna hedatzen dituzten eremu hauek ezagutu nahi dituen ororentzat.
Azalean: Ondare
Bibliografia: 451-454 or.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Parkeak eta lorategiak -- Gipuzkoa; Monografiak