Fisika jostagarri - de Campos Valadares, Eduardo; Cláudio Roberto; Urresti Osa, Igor; Etxenike, Pedro Miguel; Elhuyar Fundazioa (Usurbil : Elhuyar, 2007)
Magia-trukurik onenak ez dira esku-jokoz egindakoak, naturaren berezko eta ustekabeko portaerek eragindakoak baizik. "Fisika jostagarri" mota horretako magiaz bete-betea dator, hots, kolorez betetako irudiz hornituta datozen eta erraz egin daitezkeen saiakuntza sinple baina liluragarriak, jakingarri bitxiak, etab. Zoragarria benetan! [Roald Hoffman, 1981eko Kimikako nobel sariduna] Birziklatutako edo kostu txikiko materialez egiteko proiektu eta asmakizun zirraragarriak. "Fisika jostagarri" liburuko saiakuntzak bost zati nagusitan banatuta daude: Mekanika dibertigarria; Argiarekin jolasean: optika; atomoen mundua eta gure mundua; hotza beroa eta burbuila erraldoiak; soinuekin jolasean: akustika; eta esperimentu elektrizitzaileak: elektrizitatea eta magnetismoa. Liburu hau irakurlego zalabari dago zuzenduta. Halere, proposaturiko proiekturik gehienak oinarrizko hezkuntzako umeentzat (10-14 urtekoentzat) edo etxe eskolatzean dabiltzan adin bereko ume edo gazteagoentzat egokiak izateko bezain errazak dira.
10 urtetik aurrera
2007/05/31
Física mais que divertida
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Fisika -- Esperimentuak -- Haur eta gazteentzako liburuak; EIMAk onetsitako materialak; Erreferentzia-materialak; Ikasmaterial osagarriak