111 hostoz eta orriz jantzi - Errekondo, Jakoba; Colina, Sustrai ([Lasarte-Oria] : Komunikazio Biziagoa SAL, 2019)
Botanikaz ez du inork gure literatura, zientzietan eta historian halako zabaltasunez eta ganoraz jardun, harik eta Jakoba Errekondo astero ARGIAn idaztera menturatu arte 25 urteotan. Gaurdaino plazaratu dituen 111 artikuluek unibertsitate eder bateko irakurgaiak diruditenez, horietatik 111 ekarri ditugu bilduma dotorera. Landareen kultura eta haiei buruzko jakintza jasotzen eta hedatzen saiatu da Jakoba, aldika jostaria den prosa zehatz eta zalu batez, senti gaitezen pixka bat jantziago landareen mundu miragarrian.
Artiluluen hautatzaileak: Danele Sarriugarte, Beñat Sarasola, Amets Arzallus, Markel Lizasoain, Eneko Mitxeo, Onintza Enbeita, Estitxu Eizagirre, Leire Etxaide, Maialen Lujanbio, Harkaitz Cano, Idoia Torregarai, Koldo Almandoz, Pantxika Maitia, Joseba Tapia, Arantxa Iturbe, Andoni Egaña, Alex Mendizabal, Itxaro Borda, Xabier Montoia, Elixabete Garmendia, Sagrario Aleman, Anjel Lertxundi eta Antton Olariaga.
Keywords: Baratzezaintza; Nekazaritza biologikoa; Basoak eta basogintza; Lorezaintza; Monografiak