Bazen arkumetxo bat izatez txerria zena - Lammers, Pim; Praagman, Milja; Elsenaar Argaia, Ihintza (Donostia : Elkar Argitaletxeak S.L. (Ttarttalo), 2018)
Ardiak zelaian ari dira larratzen, soineko eder eta zuriz jantzita. Txerriak lokatzetan daude etzanda. Jira eta bira dabiltza lur lokaztuan, besterik egin gabe egun osoan. Halako batean, arkumetxo bat jira eta bira hasi da lokatzetan. Ez ote da arraroa?, diote ardiek eta txerriek. "Ni txerria naiz", dio arkumeak. Hori bai erokeria! Ala ez?
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko izenburua: Het lammetje dat een varken is
Keywords: Norberaren nortasunaren bilaketa; Animaliak; Arkumeak; Txerriak; Balioak; Desberdintasunaren onarpena; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak