Frutak / [testua, Antonio Rubio eta Xabier Olaso ; irudiak, Óscar Villán] - Rubio, Antonio (Ilargian kulunkantari (Pamiela), 2019)
"Frutak" liburuak gozo-gozoak diren hainbat jakiren eta beroien fruta-arbolen bildumatxoa egiten du. Liburuon hartzaileak, 0-3 urtera bitarteko neska-mutikoak dira, eta beraientzat berariaz ondu dira piktograma poetiko edo poegrama hauek guztiak; poesia piktografikoaren modalitate berri bat izendatzeko hitza da poegrama eta irakurle txikiaren "begia hezi eta belarria eztitu"ko duen irakurketa-erritmoa aurkitzean datza, Antonio Rubioren esanetan.