Amua / Aritz Gorrotxategi - Gorrotxategi Mujika, Aritz (Poesia (Elkar), 2019)
Eguneroko ohiko kezkez dihardu Gorrotxategik liburu honetan, baina badago, halaber, kezka sozialerako joera bat, baita itsasoaren eta Mediterraneoaren presentzia ere. Estilo aldetik, badago berrikuntzarik. Poemak biziagoak dira erritmo aldetik, eta ironiaz beteagoak daude aurrekoen aldean. Funtsean, ohikotasunetik abiatutako sakontasunaren eta arintasunaren arteko oreka bilaketa bat.