Timpusak eta uholdea / Arantza Ibarra Basañez - Ibarra Basañez, Arantza (Hiria, 2013)
Urrutieneko unibertsoko galaxia batean aurkitzen gara Sumi planetarekin eta berarekin hasten da dena. Auzoko Sumini planeta hau grisaxka, iluna eta oso industriala da. Sumi planetako biztanleak Imusak dira. Haietako batzuk Ponbi eta Kaki dira. Pila bat urtez, Imus berezienak prestatzen egon dira Sumini planetara bidaltzeko bertako zientzialari batzuk, Suminista bezala ezagutzen direnak. Imus hauek besteekin konparatuz, berezitasun bat dauzkate: bizkarrean dauzkaten hego txiki batzuekin hegan egin dezakete. Imusen helburua gure Lurrean dauzkagunak bezalako mendiak, itsasoa, animaliak eta batez ere klima lortzea da. Sumini planetan ez daukate eguzkirik, ez euririk, ez haizerik ezta horrelako ezer ere. Horregatik, txikitatik beraien gaitasuna erabiltzen erakutsi eta prestatu ditue, bakoitza klima mota baten karguan aritzeko Sumini planetan. Eta horrela sortu ziren Timpusak.