Eskeleto erraldoia - Bat Pat; Arana, Aitor; Pisapia, Blasco; Brughera, Pamela (Bilbo : Mezulari, 2018)
Kaixo! Bat Pat naiz. Ileak lazteko moduko istorio bat kontatuko dizuet... Prest al zaudete?Eskoziara joan gara, lagunok, osaba Scotti eta haren laguntzaile Stellari bisita egitera! Hara heltzean, uharteko indusketa lanetan eskeleto erraldoi eta burugabe bat aurkitu dutela jakin dugu. Osaba Scottek antzinako kondaira bat kontatu digu: lehen baziren erraldoiak indartsu putz eginez iparreko haize hotza kanporatzen zutenak. Horrela biztanleen soroak eta etxeak ekaitzetatik babesten zituzten. Baina... eskeletoa desagertu egin da! Norbaitek eraman ote du? Edo bere burezurraren bila joan ote da?
8 urtetik aurrera (gorria)
Lo scheletro gigante
Keywords: Saguzarrak; Misterioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak