Altamirako katutxoa / Roberto Pavanello-ren testua ; itzultzailea, Aitor Arana ; [azala eta marrazkiak, Blasco Pisapia, Pamela Brughera] - Bat Pat (Bat Pat (Mezulari), 2018)
Kaixo! Bat Pat naiz. Ileak lazteko moduko istorio bat kontatuko dizuet... Prest al zaudete?Aurtengo udan historiaurreko pintaketa-tailerrera joan gara. Altamiran izan da, arkeologoek Europako giza hondakinik zaharrenak aurkitu dituzten lekuan, alegia. Lagun asko ezagutu ditugu eta oso ondo pasatu dugu, eta gainera haitzuloak bisitatu ditugu! Oso gauza berezia aurkitu dugula esango bagenizue, sinetsiko zenigukete? Hala nola... historiaurreko izaki misteriotsu bat?