De rerum natura 7 : 2015-2017 - Zaldieroa (Donostia : Elkar, 2017)
Patxi Huarte "Zaldieroak" eguneroko errealitate aldakorrari txinpartak ateratzen jarraitzen du, bere sormen beti bizi eta sentsibilitate erneari esker. Katunia agertzen da, ezinbestetan, 2015-2017 urteen errepaso sentimental honetan. Baina baita ere Azken Antxoa, Urkullu Panpina Hiztuna, Nafarroako Gatebegi Galduak, eta gure kezka, min, poz eta haserreak pizten dituzten hainbat kontu ere. Tartean, eta modu nabarmenean, twitter-erko euskal komunitatean bere txioak zabaltzen dituzten lagun mordoa, Zaldieroaren kronika pertsonala guztion arteko auzolan eta topagune bihurtuz horrela.
2015eko uztailetik 2017ko uztaila arte "Berria" eta "Ortzadar" kazetetan ateratako komiki-tiren antologia.
Keywords: Komikiak; Euskal Herria -- Egoera politikoa; Helduentzako Literatura