Baskervilletarren ehiza-txakurra - Doyle, Arthur Conan, Sir (1859-1930); Olivares, Javier; Olarra, Xabier; Wyssenbach Ibarra, Usoa (Berriozar : Denonartean ; Iruñea : Igela, 2019)
Baskervilletarren ehiza-txakurra Arthur Conan Doyleren hirugarren nobela da. Sherlock Holmes du protagonista. Bertan txakur izugarri batek egina omen den hilketa bat argitu beharko du. Sir Charles Baskerville noblea Devon konderriko mortu bakartian daukan egoitzan hilda aurkitu dutenean, haren lagun Mortimer doktoreak Sherlock Holmesi kasua argitzeko laguntza eskatu dio. Liburuan naturaz gaindikoaren eta benetako gertaeren arteko tentsioa agertuko da, sineskeriaren eta zientziaren artekoa. Holmesek gertaeren segida logikoa bilatuko du eta erailea nor izan den argituko, gertaera txundigarrien azalpen egokiak emanda.
13 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Misterioa; Detektibeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura