Baskervilletarren ehiza-txakurra / Arthur Conan Doyle ; ilustratzailea, Javier Olivares ; itzultzaileak, Xabier Olarra Lizaso, Usoa Wyssenbach Ibarra - Doyle, Arthur Conan, Sir (1859-1930) (Sherlock Holmes irudiduna, 2019)
Baskervilletarren ehiza-txakurra Arthur Conan Doyleren hirugarren nobela da. Sherlock Holmes du protagonista. Bertan txakur izugarri batek egina omen den hilketa bat argitu beharko du. Sir Charles Baskerville noblea Devon konderriko mortu bakartian daukan egoitzan hilda aurkitu dutenean, haren lagun Mortimer doktoreak Sherlock Holmesi kasua argitzeko laguntza eskatu dio. Liburuan naturaz gaindikoaren eta benetako gertaeren arteko tentsioa agertuko da, sineskeriaren eta zientziaren artekoa. Holmesek gertaeren segida logikoa bilatuko du eta erailea nor izan den argituko, gertaera txundigarrien azalpen egokiak emanda.