Estudio eskarlata - Doyle, Arthur Conan, Sir (1859-1930); Vicente, Fernando; Olarra, Xabier; Wyssenbach Ibarra, Usoa (Berriozar : Denonartean ; Iruñea : Igela, 2019)
Estudio eskarlata, 1887an argitaratua, Sherlock Holmes detektibe ospetsuaren bizitza oparoari hasiera eman zion nobela da. Bertan John H. Watson doktoreak bere adiskide Holmesekin bizitako abenturak emango dizkigu, Baker Streeteko 221Ban elkarrekin bizitzen jarri zirenez geroztik gertatuak. Watson doktorea Sherlock Holmesen xelebrekerien lekuko izango da, baina baita bere adiskideak inguruko guztiaz informazioa lortzeko eta ondorioak ateratzeko duen trebetasunen ikusle txunditu ere. Nobela honetan, berriki gertatutako hilketa baten gorabeherak argitu beharko ditu Holmesek, Scotland Yardeko poliziak egindako kontsulta baten ondorioz, gertalekura joan eta bertan aurkitzen duenaren haritik tiraka hasita.
14 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Misterioa; Detektibeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura