Hobetu problemak ebazten - koadernoa. Lehen Hezkuntza 2 / egileak, Assumpta Casacubierta eta Mònica Cusó; [itzulpena, Bakun] - Casacuberta, Assumpta; Cusó, Mònica (: SM Ikasmina, 2019)
Ikasmina argitaletxearen "Hobetu problemak ebazten" koadernoak, Lehen Hezkuntzako ikasleei laguntzeko sortuak dira, Matematikako problemak ebazteko prozesuan izaten dituzten zailtasunei errazago aurre egin diezaieten. Horregatik, alderdi nagusi hauek indartzen dituzte funtsean: enuntziatuak ulertzea, problema ebazteko estrategia egokia aukeratzea, emaitza koherentea den hausnartzea, eta ebazteko prozesuan zer pentsamenduri jarraitu zaion azaltzea.