Iker eta Ixone : orrazi magikoa / gidoia eta marrazkiak, G. Muro - Muro, Gregorio (Ipurbeltz, 1978)
Ipuin honetan Iker eta Ixone ezagutuko dituzue. Iker eta Ixone Mari bizi den haitzuloaren ondoko baserri batean bizi dira, "Ekaitzen mendia" deitzen denaren azpian.