Iker eta Ixone : Gaizkiñe / gidoia eta marrazkiak, G. Muro - Muro, Gregorio (Ipurbeltz, 1979)
Gaizkiñe, euskal mitologiako jeinu hau, oilarraren buruarekin agertzen da. Bere ilez egindako oheburukoetan etzaten dena oso gaixorik gelditzen da eta jeinu hau erreta bakarrik senda daiteke.