Robotika eta programazioa [DBH-4] : proposamen didaktikoa : eraiki eta programatu LEGO Mindstorms Education EV3 - García Palacios, Pablo; Colera Cañas, Ramón; Cortés Rodicio, Daniel; Elhuyar Hizkuntza eta Teknologia (Amorebieta-Etxano : Ibaizabal, 2019)
Teknologia eta robotika gero eta gehiago dira gure egunerokoaren parte. Ikasleak eta irakasleak, erabiltzaile gisa, askotan aritzen dira interakzioan gailuekin; hala, aginduak ematen dizkiete, prozesuak ordenatzen dituzte eta, konturatu ere egin gabe, haien esku uzten dituzte beren zereginak errazten dituzten ekintzak. Hori dela eta, beharrezkoa da irakasleari proposamenak eskaintzea, bere ikasleei gailu horiekin nola jardun erakuts diezaien eta programazioaren hizkuntza ezagutarazi; hala, gailu horiek duten hezkuntzarako potentziala aprobetxatzen da. Benetako objetuen programazioaren hastapenekin, ikasleengan hainbat prozesu mental eta trebezia sustatzen ditugu, bai eta adierazteko eta komunikatzeko modu berri bat ere. Ikasketa horri DBKko lehen mailetan ematen zaio hasiera, programazio lengoaia grafikoen eta sinpleen bidez. Hasieran ez da beharrezkoa erabiltzen den lengoaiaren sintaxia kontuan hartzea. Lehen hurbilketa horiek oinarri aproposa dira pentsamendu konputazionala, abstrakzio gaitasuna, problemak ebazteko estrategiak eta soluzioak bilatzeko algoritmoen diseinua garatzeko.
2019/02/11
2019/02/11
DBH 4.maila
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/02/11
Keywords: Robotika; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak