Izar beltzaren urtea / [testua eta irudiak] Jose Enrike Urrutia Capeau - Urrutia Capeau, Jose Enrike (llargia kondagintza (Pamiela), 2000)
Bozkariotu!, zure eskuetan baituzu istorio eta historiatto andana ederra. Hartan ezagutuko dituzu Helesponton zein Montory-n, La Española-n nahiz Lescar-en gertatuak edo suertakizun direnak; erlisionearen serbitzari, arnegat, kreatura ezti, menturero, lekaio ea guduari lotuen asaldurak, amodio solasak eta boz trufatzaileak. Baita, bigaren partean, antigoalekoan oihartzun eta itzalak ere. Bainan ezagun dukezunez pozgarri eta atsegin orok beren azkena izaten dute eta hau egia berdaderoa da hemen, Ispahanen eta Leturian ere. J. E. Urrutiak hainbat sari bildu du istorio hauen karietarat, lan hau da, ordea, aipatu idazkera horn ohartzeko duzun gozamenik onena.