Euskal mitologia - Barandiaran, Jose Migel (1889-1991); Resano, Joaquin; Diez de Ultzurrun, Enrike (Iruñea : Pamiela, 1987)
"Euskal Mitologia" hau Jose Miel Barandiaranen berrogei urtetako lan nekagaitz eta oparoaren fruitua da. Mundu-jira guztiko aldizkariek zabaldu dute eta Europako Unibertsitateetako entzulego jakitunek entzun diote egileari haren ahoz. Mende erdian barrena, Pirineoz honaindi eta haraindiko Euskal Herriko bideak urratu ditu, euskal gogoaren hondar iluna gaurregun orainik ere inarrosten duten erranairu zaharrak, antzinako mitoak, sorginkeriak eta baztertutako errito eta erlijioen sinesmen biziak bilduz.
12 urtetik aurrera
Keywords: Euskal mitologia -- Euskal Herria; Mitoak eta elezaharrak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Erreferentzia-materialak