Mortina eta misterio aintzirako oporrak - Cantini, Barbara; Ituarte Zarragoikoetxea, Mari Eli (Bilbo : Mezulari, 2019)
Iritsi dira oporrak! Bazen garaia! Mendeak igaro dira Mortina eta bere familia azken aldiz oporretan egon zirenetik! Helmuga: Villa Loretsu, izeneko Meguera eta lehengusu Dilberten etxea. Baina atsedenak gutxi irauten du: Hala-holako burokrata batek villa jenderik gabe dagoela eta enkantera atera behar duela jakiten du Mortinak. Lortuko ote du berandutu baino lehen hura salbatzeko irtenbideren bat aurkitzea? Nazioartean arrakasta itzela lortu duen bildumaren abentura berri bat. Jada hogeita lau hizkuntzatara itzuli da.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jatorrizko izenburua: Mortina e la vacanza al lago mistero
Keywords: Mamuak; Umorea; Zonbiak; Banpiroak; Lagun-taldeak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak