Cantervilleko mamua - Mendiguren, Iñaki; Wilde, Oscar (1854-1900) (Donostia : Elkar, 1991)
Familia iparramerikar batek Cantervilleko gaztelua erosten du, mamu eta guzti. Mamua gazteluko biztanle berriak beldurtzen ahaleginduko da, baina yankiek ez dute aintzat hartzen eta azkenean beraiek dute mamua izu-ikaratzen. Honela, bai nobela gotikoa eta bai amerikarren materialismo gordina parodiatzen ditu Wildek kontakizun paregabe eta barregarri honetan.
12 urtetik aurrera (berdea)
Jat. izenb., The Canterville ghost
Keywords: Mamuak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura