Zendako presoa / Anthony Hope ; itzultzailea, Koro Navarro - Hope, Anthony (Branka (Elkarlanean), 1991)
Europa erdialdeko erresuma bat, gaztelu beltza, preso dagoen erregea, agintea eskuratzeko lehia, printzesa maitagarria, ezpatak, tiroak, burrukak gaizto atseginak...Guzti hori eta askoz gehiago eskaintzen du "Zendako presoa"-k, orain ia ehun urte idatzi, behin eta berriro filmatu, eta izugarrizko arrakasta lortu duen nobela honek.Abenturaz beteriko ekintza eta bere buruaz barre egiten dakien umorea ditu osagai nagusiak, eta horiei esker lortu zuen Anthony Hope ingelesak ohorezko txoko bat abenturazko elaberri klasikoen historian.