Denboraldi bat ospitalean : Grigor eta erlearen ipuinak / Juan Kruz Igerabide ; ilustrazioak Antton Olariaga - Igerabide, Juan Kruz (Kalamatxin (Alberdania), 1995)
Juan Kruz Igerabidek sortutako pertsonaia da Grigor, eta bere erlearen laguntzaz, ospitale batean, bizi dituen gorabeherak kontatzen dizkigu oraingo honetan. Bertan ezagutu zituen: Ainhoa adiskide kutuna, Jazinto gela-lagun momifikatua, ospitaleko katuak eta erizainak, eta emakume bat haurgintza minetan.