Andereño : (nobela) / Xabier Gereño - Gereño, Xabier (1924-2011) (: Kriselu, 1975)
Andereño, nobela historiko bat da eta Euskal Herriaren epe baten lekuko. Andereño hori gaurkoa edo eranegungoa dugu, agian, baina guztitara ere historia honen egia pertsona konkretuetatik harat dagoke.