Charlie eta txokolate fabrika - Dahl, Roald (1916-1990); Sarasola Arregi, Juan Mari; Jacques, Faith (Madrid : Alfaguara ; Bilbao : Desclée de Brouwer, 1989)
Wonka txokolate fabrikaren jabeak urrezko 5 txartel gorde ditu bere txokolatinetan; sinestezinezko hainbat ustekabe bere barnean dituen fabrikarako sarrerak dira txartel horiek. Charliek hauetariko bat aurkitu izanaren zoria du. Eta hasi da ikustaldia. Gero, erabat aldatuko da bere bizitza. Baita bere gurasoena, bi aitonena eta bi amonena ere.
12 urtetik aurrera (Berdea)
Keywords: Aitona-amonak eta bilobak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Fantasiazko munduak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Fantasia -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Bihurrikeriak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura