Charlie eta txokolate fabrika / Roald Dahl ; Juan Mari Sarasolaren itzulpena ; Faith Jacquesen marrazkiak - Dahl, Roald (1916-1990) (: Alfaguara : Desclée de Brouwer, 1989)
Wonka txokolate fabrikaren jabeak urrezko 5 txartel gorde ditu bere txokolatinetan; sinestezinezko hainbat ustekabe bere barnean dituen fabrikarako sarrerak dira txartel horiek. Charliek hauetariko bat aurkitu izanaren zoria du. Eta hasi da ikustaldia. Gero, erabat aldatuko da bere bizitza. Baita bere gurasoena, bi aitonena eta bi amonena ere.