Beste jostuntxoa / Mª. Teresa Aretzaga ; ilustratzailea, Montserrat Tobella ; [itzulpena, Juan Ramon Madariaga Abaitua] - Aretzaga, Mª Teresa (Tukan (Edebe-Giltza), 1999)
Ba al duzuen gogoan jostuntxo ausartaren ipuina? Urrun-urruneko herrialde bateko errege bihurtu zen jostun harena? Handik hurbileko erreinu batean, beste jostun bat izan zen, aurrekoarekin zerikusirik ez zuena. Nik bere estatua ikusi nuen eta neskatxo batek jostuntxo horren abenturak kontatu zizkidan. Eta neuri kontatu bezala, neuk ere zuei kontatuko dizkizuet.