H. dosierra - Kadaré, Ismaíl; Arzallus, Juan Mari; Olano, Antton; EIZIE (Euba : Ibaizabal, 1998)
Leku haietan mila urte luzez etengabe borrokan ibiliak ziren albaniarrak eta eslabiarrak. Sailak, mugak, larreak, errekak, dena zuten liskarbide; ostadarraren kontura auzitan ibiltzen zirela jakiteak ere ez zukeen harrituko inor. Eta horiek guztiak nahikoa ez, askotan izaten zituzten ika-mikak antzianako epopeiagatik ere, zeina, ezbeharraren ezbeharra, albanieraz eta serbokroazieraz, hizkuntza bietan baitzegoen.
Le Dossier H
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak