H. dosierra / Ismaíl Kadaré ; itzultzaileak, Juan Mari Arzallus, Antton Olano - Kadaré, Ismaíl (Literatura Unibertsala (Ibaizabal), 1998)
Leku haietan mila urte luzez etengabe borrokan ibiliak ziren albaniarrak eta eslabiarrak. Sailak, mugak, larreak, errekak, dena zuten liskarbide; ostadarraren kontura auzitan ibiltzen zirela jakiteak ere ez zukeen harrituko inor. Eta horiek guztiak nahikoa ez, askotan izaten zituzten ika-mikak antzianako epopeiagatik ere, zeina, ezbeharraren ezbeharra, albanieraz eta serbokroazieraz, hizkuntza bietan baitzegoen.