Txantxangorri kantaria - Ataño (1912-2000) (Oiartzun : Sendoa, 1993)
Txantxangorri kantaria liburu onek Errenteriko Jose Zapiriain bertsolaria zanaren bizitza kontatzen digu, bide batez euskal baserria zer izan dan adieraziz. Euskal literatura guzian auxe izango da, bearbada, asi eta buka, ikako euskeraz osatutako liburu bakarra. Leenengoz argitaratu zanean, 1979-an, egillleak "Ataño" izenordeaz bakarrik izenpetu zuan. Baiña bere urrengo liburuetan, irakurleak alako kontaera atsegiñaren aita nor zan galdetzen baitzuten, izen-abizenak ere azaldu zituan: Salbador Zapiriain, leen aitatutako Jose Zapirian bertsolariaren semea. Liburua aozko kontaeretan sustraitua dagoenez, gure artean erri-narratiba bikain bat badagoela erakusten digute, euskal literatura alderdi berri batekin aberastuz.
Keywords: Zapirain, Joxe -- (1873-1957); Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura