Txan fantasma - Landa, Mariasun; Zabaleta, Jon (Donostia : Elkar, 1995)
Txanek ez zuen fantasma petral haiekin bizi nahi. Haurrekin jolastea gustatzen zitzaion, eta ez haurrak beldurtzea. Horregatik pentsatu zuen taldetik alde egitea. Han eta hemen bakar-bakarrik ibili ondoren, egun batean, Karmentxuren logelan sartu zen leiho zirrikitutik. Eta handik aurrera istorio harrigarri eta hunkigarri batean murgidurik aurkitu zen.
8 urtetik aurrera (gorria)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
1982ko Zarauzko Xabier Lizardi Sariaren irabazlea
Keywords: Mamuak; Haur moldakaitzak; Hezkidetza; Maitasuna; Bakardadea; Giza harremanak; Irudimena; Adiskidetasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak