Txan fantasma / testua, Mariasun Landa ; marrazkiak, Jon Zabaleta - Landa, Mariasun (Miru (Elkar), 1995)
Txanek ez zuen fantasma petral haiekin bizi nahi. Haurrekin jolastea gustatzen zitzaion, eta ez haurrak beldurtzea. Horregatik pentsatu zuen taldetik alde egitea. Han eta hemen bakar-bakarrik ibili ondoren, egun batean, Karmentxuren logelan sartu zen leiho zirrikitutik. Eta handik aurrera istorio harrigarri eta hunkigarri batean murgidurik aurkitu zen.