Aitaren bila - Mendiguren, Iñaki; West, Margaret; Etxebeste Arriandiaga, Jon (Donostia ; Baiona : Elkar, 1994)
Sarah, neska gaztea, bere amarekin bizi da. Oso txikia zela hil zaitzaion aita. Baina inoiz ez diote hari buruz hitz egiten, ta galdetzen duenean ere ehizeko istripu batean hil zela esaten diote bakarrik. Aspalditxo konturatu zen bere aitaren heriotzaren inguruan badagoela inork kontatu nahi ez dion misterioren bat. Horrela, oporraldi batzuetan bere aiton-amonen baserrira joaten da. Eta han berarentzat oso garrantzitsuak diren bi gauza egiten ditu: mutil batekin maitemindu eta aitaren heriotza nola gertatu zen jakin.
12 urtetik aurrera (Berdea)
Jat. izenb.: Search of for a stranger
Keywords: Misterioa; Nerabeak; Haur eta Gazteentzako Literatura