Gorputz-adierazpena : Gorputz Hezkuntza : Lehen Hezkuntza 1 / egilea, Edurne Perez García ; marrazkilaria, Belatz - Pérez García, Edurne; Santos, Mikel (Gorpuz Hezkuntzarako oinarrizko programazioa (Lehen Hezkuntza), 2016)
Unitate didaktiko honetan adierazpen- eta arte-ekintzak biltzen dituen dominioa lantzen da,seigarrena sailkapenean. Ikasleek gorputza berez (naturaltasunez) edo berariaz erabiliko dute,zentzu estetikoa emanez, bai komunikatzeko, bai emozioak, sentimenduak eta mezuak adierazteko.