Orion eta animalia magoak - Gisbert, Joan Manuel; Solé, Francisco; Uriarte, Javier (Bilbo : Anaya Haritza, 2008)
Orion eta Isidro, Orionen jabea, batera dabiltza beti, kalez kale. Isidrok soinua jotzen du. Behin, gaixotu egin da, eta ospitalera eraman behar izan dute. Orionek alde egin behar izan du hiritik, txakurtegira eraman ez dezaten. Basora helduta, txinatar letraz apaindutako kaxa misteriotsua aurkitu du, eta laster konturatu da basoko animaliek ere jakin nahi dutela kaxa horretan zer dagoen. Bat-batean, gauza miragarriak hasi dira gertatzen basoan. Zer ote da?
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Animaliak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Pertsonen eta animalien arteko harremanak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura