Mirari hegalari / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Jabier Erostarbe - Zubeldia, Iñaki (Gaztetxo! Bizkaiera (Ibaizabal), 2008)
Mirarik, hamar urteko neskatila jatorrak, makina bat iseka eta mesprezu pairatu behar izan dau txikia dalako. Ikaskideek nahigabearen eta tristurearen pozoina sartu deutsie bihotzean, eta behin baino gehiagotan isilka, negar eginez arindu behar izan dau barruko samina. Batzuetan Janire eta Enara, bere lagun zintzo biek, emon deutsie kontsolamendua edo kendu deutsie barruko tristurea. Egoera horretatik aterateko ideia bat handitzen eta puzten joan jako barruan. Bere ausardia erakutsiko deutsie ahobero guztiei, hegaldi harrigarri bat eginez. Danak txundituta itziko dauz bere balentriagaz eta herri osoak "heroi" handitzat hartuko dau Mirari. Zelango hegaldia izan dan jakin gura dozu? Hori liburuaren barruan daukazu.