Arimaren etorkizuna ; Estandar emozionalen sorrera - Illouz, Eva; Sarriugarte, Danele; Amigot Leatxe, Patricia (Iruñea : Katakrak, 2019)
Emozioak loturik omen daude trebezia profesional eta pertsonalekin, eta uste hori ezin hobeto islatzen da "adimen emozionalaren" nozioan, zeina asko zabaldu baita. "Adimen emozionala" izeneko nozioak, hain zuzen ere, esplizituki lotzen ditu norberaren emozioen kudeaketa, errendimendu ekonomikoa eta arrakasta soziala. Nozio horren arabera, norberaren osaketa emozionala, nahiz eta subjetiboa izan, objektiboki neurtu daiteke, eta, ondorioz, jendea konparatu daiteke, beren gaitasun emozionalen arabera.
Bibliografia: 77-78 or.
Jat.izenb.. The future of the soul and Standardizing the emotions
Keywords: Saiakerak; Emozioak eta sentimenduak; Arima; Adimen emozionala; Helduentzako Literatura