Euskal Herriko hegaztien gida - Penas Patiño, Xosé M.; Pedreira López, Carlos; Silvar, Calros; Bidera Zerbitzuak (Bilbao : Sua, 2019)
Euskal Herriko hegaztiei buruzko gida osoena duzu esku artean, gure lurraldean argitaratu den arlo horretako lehenengoa. 220 hegaztiko katalogo bikain honen bitartez aurkitu eta identifikatu ahal izango dituzu Eusak Herrian habia egiten, negua igarotzen edo pasaeran geratzen diren ale esanguratsuenak. Hegazti bakoitzaren deskribapena duzu gidan, haren hegada, kantua, habitata, ohiturak... Bai testuan eta bai mapan adierazita daude hegaztiak ikusi ahal izan diren lekuak, bakoitzak duen katalogazio motarekin: galzoriko espeziea, babestua, berezia... Horiek egoki identifikatu ahal izateko, atal grafikoan bakoitzaren ilustrazio bana dago, jarrera eta egoera desberdinetan, natura arloan Europako marrazkilari onenetakoena den Calros Silvarrek egina. Horrekin batera, Xoxe M. Penas eta Carlos Pedreira ornitologo adituen testuetan zehaztuta daude bakoitzaren ezaugarriak.
Jat. izenb.: Guía de aves de Euskal Herria
Keywords: Hegaztiak -- Euskal Herria -- Gidak; Erreferentzia-materialak