Maripertxenta / J. Ormazabal ; marrazkiak, Arrastalu - Ormazabal, Joxantonio (1948-2010) (Xaguxar (Elkar), 1993)
Hamar sorgin elkarrekin bizi dira. Zaharrenak Sorginputz du izena eta gazteenak Maripertxenta. Sorginen taldetik ihes egin eta, abentura batzuen ondoren, Lizarribar izeneko herrira iristen da Maripertxenta. Han ezagutuko ditu Lierni, honen osaba Plorentiño, Dionixio itsua... Gauez ikastolan sartu eta astapikuak utziko dizkio andereñoari bere mahai gainean. Baina ez pentsatu Maripertxenta sorgin gaizto horietakoa denik. Hori bai, oso politak eta interesgarriak dira Lizarribarren gertatzen zaizkion abenturak. eta azkenean... Baina hori liburua irakurritakoarn jakingo duzue.