Eskerrik asko, ugazaba! - Ruffin, François; Azpitituluak.eus (: [Argia], 2018)
Serge eta Jocelyne Klur senar-emazteak miserian bizi dira. Munduko luxu konpainiarik sendoena den LVMH taldearentzat ari ziren Kenzo markako janzkiak josten, harik eta langabeziara bota zituzten arte: ugazabak produkzioa Poloniara deslokalizatu zuen. Ugazaba hori Frantziako gizonik aberatsena da, Bernard Arnault. Klur-tarren bizibidea jartraituz, LVMHren jabea ikertu eta pertsegitzen du zinegileak. Ironiaz baino sarkasmoz betetako hizkera darabil Ruffinek: aberatsen eta langileen arteko bakea nahi duela, klaseen arteko elkarrizketa, ezin duela sinetsi Arnault esaten dutena bezain bihozgabea denik. Aldizkari txiki bateko editoreak, François Ruffin-ek, zuzendutako dokumentala da, Frantziako Estatuan arrabotsa eragin duena.
Material hau ARGIA.eus webgunetik ekarri da
Jatorrizko izenburua: The act of killing
Keywords: Baliabide digitalak; Langile-mugimendua -- Frantzia; Ekonomia-krisiak; Dokumentalak; Erreferentzia-materialak