Hik hasi 241 : udako topaketak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Mugimendu izatea seinale ona denean -Albisteak. -Gai Nagusia: Eskolarako bidea: haurrak eskolara oinez eta euren kabuz. -Elkarrizketa: Luis Larrañaga "Pizti" -Esperientziak: Leiho bat euskal kulturari -Galdeidazu: Carlos Casal. "Ergonomia eskolan: ongi esertzen al dira haurrak eskola-orduetan?" -Argitalpenak -Proposamena: "Xapoketan" karta-joko berria. -Atzeko atetik: Aitor Mendiluze
2019/09/19
2019/10/04
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2019/10/04
Keywords: Larrañaga Larrañaga, Luis -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak